Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Becsengettek! Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. augusztus 27.

ImageNincs azért ok a riadalomra, még csak a pedagógusok megyei, szakmai szervezete tartott Tanévnyitó konferenciát a Megyeházán. Fejér megye oktatási intézményvezetőit, tagintézmény-vezetőit, az intézmények fenntartóit, az oktatási, pedagógiai szaktanácsadókat és szakértőket hívta tanévnyitó konferenciájára a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet Fejér Megyei Irodája, a Megyeháza Dísztermébe.

Tovább...
 
Átadták az Akadémia kollégiumi szárnyát és a Jégcsarnok új termeit Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. augusztus 27.

ImageNagy nap következett be a Sapa Fehérvár AV19 történetében, hiszen átadásra került az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia új kollégiumi szárnya, és az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok új edzőterme, edzői szobája és kölyök öltözője. Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója büszkén vezette körbe a sajtó képviselőit az Árpád Kollégium gyönyörűen felújított szárnyában, amely a nem székesfehérvári akadémisták otthona lesz. A minden igényt kielégítő diákszállás egy középkategóriájú szálloda komfortfokozatát és eleganciáját vonultatja fel - minden feltétel adott lesz tehát a pihenéshez és a tanuláshoz. Csütörtökön már be is költöztek az első lakók, így hamar megtelnek élettel a takaros szobák.

Tovább...
 
A jövő tanévben elindulhat a pedagógus életpályamodell Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 27.

Image"A tervek szerint a következő tanévben kidolgozzák és elindulhat a pedagógus életpályamodell." - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón. Kiemelte: az a cél, hogy kiszámíthatóvá és biztonságosabbá tegyék a pedagógusok életkörülményeit, munkalehetőségeit. Garantálni kell, hogy a pedagógusok bére minél előbb elérje, illetve meg is haladja az értelmiségi átlagbért - fűzte hozzá. "Mindez ki fog egészülni a pályára való alkalmasság vizsgálatával, illetve a pedagógus-továbbképzési rendszer erősítésével. Emellett a tervek között szerepel egy külső, objektív értékelőrendszer elindítása is." - jelezte a kereszténydemokrata politikus.

Tovább...
 
"Szállj velem...!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 25.

ImageIsmét repülőnapot szervez az Albatrosz Repülőegyesület. A légi bemutatókkal – Gripenekkel, sárkányrepüléssel, ejtőernyős ugrásokkal - és „földi programokkal” színesített rendezvényre szeptember 5-én kerül sor. Idén, a magyar motorosrepülés 100. évfordulóján Veres Zoltán motoros-műrepülő mellett Tóth Ferenc vitorlázó-műrepülő bemutatójában is gyönyörködhet majd a közönség. A repülőnap fővédnöke dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő.

Tovább...
 
128 millió forintot kaptak a 2006-os tűzijáték károsultjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 25.

Image"A 2006. augusztus 20-ai tűzijáték károsultjainak ügyében eddig több mint 128 millió forint összegben jött létre egyezség, amely a kárigények hatvan százaléka." - jelentette be Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) igazságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. - Az elmúlt két és fél hónap alatt 63 ember kártérítési igénye érkezett be a KIM-hez és a Magyar Államkincstárhoz. Harminchét esetben történt egyezségkötés. Egy esetben az igény előterjesztője is elismerte, hogy nem jár neki a kártalanítás.

Tovább...
 
Dr. Temesvári Balázs a KDRFÜ új ügyvezető igazgatója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

ImageA Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács rendkívüli ülésén a legfőbb napirendek között döntött a testület a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetőjének személyéről. Mint megtudtuk: A pályázati határidő lejártáig három pályázó adta be anyagát a KDRFÜ ügyvezetői posztjára meghirdetett kiírásra. A beérkezett pályázati anyagokat a tanács által megbízott jelölő bizottság értékelte, illetve megfogalmazta javaslatát az NFÜ valamint a Regionális Fejlesztési Tanács felé.

Tovább...
 
Befejeződött az orvosi rendelő felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

ImageBefejeződött az Esze Tamás utcai orvosi rendelők felújítása, s a háziorvosok hamarosan megkezdik a visszaköltözést. Szerda délelőtt így egy átmeneti helyszínen, a Prohászka utca 17. szám alatt Dr. Yaghi Reda háziorvos sürgősségi ellátást biztosít, illetve az Esze Tamás utcai háziorvosokhoz érkező beteghívásokat délelőtt 9-ig fogadja a 22/508-020-as telefonszámon. Információink szerint szerda délutántól már ismét a régi, megszokott beosztás szerint zajlik majd a rendelés az Esze Tamás utcában.

 
A Fidesz részvétnyilvánítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

A Fidesz Székesfehérvári Szervezete szomorúan értesült a Jobbik székesfehérvári önkormányzati képviselőjelöltje, Kónyi-Kiss Domonkos és társa, Simon Péter tragikus halálhíréről. "A Fidesz székesfehérvári országgyűlési képviselői és a párt városi elnöksége szervezetük tagjainak együttérzéséről biztosítja az elhunyt fiatalok családját, és a Jobbik Magyarországért Mozgalom székesfehérvári vezetőit és tagjait." - áll a közleményben, amelyet a Fidesz küldött el a Fehérvári Hírekhez.

 
Megtört szívvel gyászol a Jobbik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

ImageKét nagyszerű fiatalembert gyászolnak családjukkal, barátaikkal együtt a Jobbik tagjai. Az augusztus 20.- án éjjel tragikus balesetben elhunyt lánglelkű Simon Péter után a mai napon eltávozott az élők sorából a baleset másik áldozata, Kónyi Kiss Domonkos, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megyei vezetője, az országos elnökségi tagja, a Jobbik maroshegyi képviselőjelöltje. "Mindkettőjük személyében sokra hivatott, nagyszerű hazafiakat veszítettünk el, de ami ennél sokkal fájdalmasabb, két család veszítette el csodálatos gyermekét!" - áll a Jobbik szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.  

Tovább...
 
Átadták a Velencei Szakorvosi Rendelőintézetet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

ImageÁtadták a Szakorvosi Rendelőintézetet Velencén. Az ünnepségen Dr. Ferencz Péter, a rendelőintézetet működtető Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mondott köszöntőt, majd Dr. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, L. Simon László, a Fejér megyei 4. számú választókerület országgyűlési képviselője és Oláhné Surányi Ágnes, Velence város polgármesterének beszéde következett.

Tovább...
 
Hatvanadik születésnapját ünnepelte Beloiannisz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 23.

ImageA hétvégén ünnepelték a Fejér megyei görög település, Beloiannisz hatvanadik születésnapját. Rizojanisz Kosztasz, a település polgármestere ünnepi beszédében Szent István életművét méltatta, míg L. Simon László, a körzet országgyűlési képviselője a görögök és a magyarok kulturális és gazdasági kapcsolatairól, a település értékeiről, valamint az új kormány céljairól beszélt. Kiemelte, hogy Beloiannisz, és az ott élő görögség milyen nagy értéket képvisel Magyarországon. Az ünnepségen részt vett a ciprusi nagykövet és a görög követség első titkára is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17953 - 17963 / 20385